“Κοίτα γύρω” – Ακούσαμε τον νέο δίσκο του Γιάννη Κότσιρα

Στις 05/10 κυκλοφόρησε ο νέος δίσκος του Γιάννη Κότσιρα με τίτλο “Κοίτα γύρω” καθώς και το ομώνυμο κομμάτι του δίσκου.
Έχοντας ήδη κυκλοφορήσει 5 επιτυχημένα singles (“Καρδιά μου”, “Έχει ο Θεός”, “Την αμαρτία μου τη λέω”, “Έρωτας ή τίποτα” και “Βαγκέο”) πριν την κυκλοφορία του δίσκου, θεωρούσαμε ότι είχαμε πάρει ήδη μια πρώτη γεύση του τι πρόκειται να ακολουθήσει, ένας δίσκος με ερωτικά τραγούδια.

Το “Κοίτα γύρω” το ομώνυμο τραγούδι του δίσκου που κυκλοφόρησε χθες όμως μας διέψευσε, καθώς είναι ένα τραγούδι που περιγράφει με τον καλύτερο τρόπο την εποχή που ζούμε, την εποχή της αδιαφορίας και της απομόνωσης μέσα από την τεχνολογία. Όπως και ο ίδιος ο Γιάννης Κότσιρας αναφέρει: “Ήταν μια ανάγκη να πω κάποια πράγματα στα παιδιά μου σε περίπτωση που δεν θα κατάφερνα να τους τα πω από κοντά”.
Οι στίχοι του ίδιου αλλά και η rap παρέμβαση του Κόμη Χ σε συνδυασμό με την εξαιρετική μουσική του Χ. Γερμενή συνθέτουν ένα πολύ δυνατό άκουσμα. Στο τραγούδι συμμετέχουν και οι Ανδριάνα Μπάμπαλη, Απόστολος Ρίζος, Θοδωρής Μαυρογιώργης, Κόμης Χ και η Παιδική Χορωδία ConAnima.
H οπτικοποίηση του τραγουδιού σε σκηνοθεσία του Κώστα Καρύδα απεικονίζει με τον καλύτερο τρόπο το νόημα του τραγουδιού.

Ξεχωρίζει και η συνεργασία (επιτέλους) με τον Μίλτο Πασχαλίδη σε αυτό τον δίσκο στο τραγούδι: “Άγριος Ανθός” Ένα τραγούδι που κινείται πάνω στους δρόμους της ελληνικής παράδοσης σε στίχους του Δημήτρη Λέντζου και μουσική του Βαγγέλη Μαχαίρα.
Εξαιρετικό άκουσμα και το ζεϊμπέκικο “Στον κόσμο αυτό”, μελοποιημένο ποίημα του Μάνου Ελευθερίου σε μουσική του Νίκου Χιώτογλου.
Επίσης ο δίσκος περιλαμβάνει το “Μ’εχουν βαφτίσει Γιάννη” σε στίχους Σταύρου Σταύρου και μουσική Γιάννη Κότσιρα, ένα τραγούδι που μας έχει παρουσιάσει ο Γιάννης Κότσιρας στις ζωντανές εμφανίσεις του εδώ και κάποια χρόνια.

Οι ερμηνείες του Γιάννη Κότσιρα στα τραγούδια του δίσκου ώριμες και μεστές τους δίνουν τη δυναμική που τους αξίζει.

Προτείνουμε τον δίσκο “Κοίτα γύρω” ανεπιφύλακτα. Ένας δίσκος πολυσυλλεκτικός όσον αφορά και τα ακούσματά του και τους πολύ αξιόλογους συντελεστές του. Ένας δίσκος που ακούγοντάς τον, άλλοτε προβληματίζεσαι και άλλοτε ερωτεύεσαι.

“Κοίτα γύρω….δες καλα”

Στο album συμπεριλαμβάνονται τα εξής τραγούδια:

1. Κοίτα Γύρω (Χριστόφορος Γερμενής – Γιάννης Κότσιρας)
Συμμετέχουν: Ανδριάνα Μπάμπαλη, Απόστολος Ρίζος, Θοδωρής Μαυρογιώργης, Κόμης Χ και η Παιδική Χορωδία ConAnima
2. Η Αμαρτία Μου (Ανδρέας Κατσιγιάννης – Ελένη Γιαννατσούλια)
3. Καρδιά Μου (Μανόλης Ανδρουλιδάκης – Δημήτρης Λέντζος_
4. Άγριος Ανθός (Βαγγέλης Μαχαίρας – Δημήτρης Λέντζος)
Συμμετέχει ο Μίλτος Πασχαλίδης
5. Τα Νέα Μου (Γιώργος Σαμπάνης – Ελεάννα Βραχάλη)
6. Έρωτας Ή Τίποτα (Γιώργος Καραδήμος)
7. Ο Αργαλειός (Χρήστος Δάντης – Νίκος Σαρρής)
8. Μη Μου Ζητάς Να Σ’ Αγαπώ (Βαγγέλης Μαχαίρας – Σταύρος Σταύρου)
9. Μ’ Έχουν Βαφτίσει Γιάννη (Γιάννης Κότσιρας – Σταύρος Σταύρου)
10. Βαγκέο (Ηλίας Καμπακάκης – Ελένη Γιαννατσούλια)
11. Στον Κόσμο Αυτό (Νίκος Χιώτογλου – Μάνος Ελευθερίου)
12. Έχει Ο Θεός (Ηλίας Καμπακάκης – Ελένη Γιαννατσούλια)

Κυκλοφορεί από τη Minos EMI σε όλα τα ψηφιακά καταστήματα και τις streaming υπηρεσίες και τη Παρασκευή 9 Οκτωβρίου σε όλα τα φυσικά σημεία πώλησης.

Βρείτε το album “Κοίτα Γύρω» σε όλα τα ψηφιακά καταστήματα και τις streaming υπηρεσίες: https://YiannisKotsiras.lnk.to/KitaGiroAlbumPR

 

Γράφει η Χριστίνα Δεληγιάννη

Loading...