Anfo – Black Sheep

Οι ANFO ξεκίνησαν την πορεία τους τον Ιανουάριο του 2013. Αποτελούνται από προσωπικότητες που έχουν αφήσει το στίγμα τους και έχουν επηρεάσει και διαμορφώσει, σε μεγάλο βαθμό, την ανεξάρτητη ελληνική σκηνή, έχοντας διανύσει μεγάλα διαστήματα παρουσίας σε αυτήν, όντας ιδρυτικά μέλη ή έχοντας συμμετάσχει σε ιστορικές μπάντες της χώρας. Ο ήχος τους έχει ως αφετηρία το punk rock, αλλά δεν ακολουθεί και δεν εγκλωβίζεται στα αυστηρά στερεότυπα του είδους και ξεπερνάει τα στενά όρια του. Τα τραγούδια τους, συνθετικά και στιχουργικά, έχουν ως κορμό την ουσιαστική απλότητα, την αμφισβήτηση, την κριτική ματιά στην κοινωνία και την ελευθεριακή, εξεγερτική δύναμη που χαρακτηρίζει και πρεσβεύει το ανοιχτό πνεύμα του επαναστατικού Rock n Roll. Τον Δεκέμβριο του 2013 κυκλοφόρησαν το πρώτο ομώνυμο Mini Lp τους σε βινύλιο. Τον Φεβρουάριο του 2018 δημοσιοποιούν την δεύτερη δισκογραφική δουλειά τους με τίτλο «Black Sheep» το οποίο διανέμεται δωρεάν, (όπως και η πρώτη τους ) από την σελίδα τους στο Bandcamp, «https://anfoband.bandcamp.com/». Είναι γνωστοί για τα πολύ δυνατά live τους και τις συμμετοχές τους σε μεγάλα φεστιβάλ, για τα επιτυχημένα opening acts τους σε ιστορικά ονόματα της διεθνούς punk και rock n roll σκηνής (όπως οι Oi Polloi, οι Vibrators, οι GBH, οι Subhumans κλπ) και για την συνεχή και συνεπή στήριξη, με την παρουσία τους, εκδηλώσεων αλληλεγγύης και κοινωνικών αγώνων ενάντια στον ρατσισμό, τον φασισμό, την καταστολή κλπ.

Οι ANFO σήμερα είναι οι: Σωτήρης Θεοχάρης (φωνή, στίχοι, κιθάρα): Ξεκίνησε από τους “ΑΔΙΕΞΟΔΟ” το 1983. Στη συνέχεια η διαδρομή του στην ελληνική rock n roll σκηνή περιλαμβάνει τους: “Στάχτες”, “Σπυριδούλα”, “Ηχογλυκαιμία” και τους “NoMind”.
Πέτρος Θεοφίλου – «Captain Pit» (μπάσο, φωνητικά): Ξεκίνησε παίζοντας στους “Στάχτες” αργότερα αποτέλεσε ιδρυτικό μέλος των “Βάλια Κάλντα”, των “Dirty dogs” και των “Unchained”.
Αλέκος Ευθυμιάδης (κιθάρα, φωνητικά): Ξεκίνησε παίζοντας στους τύμπανα για τους “W.F.D.D.”. Στη συνέχεια τον συναντάμε ως κιθαρίστα στους “Sour Spoons” και στους “ ΚΡΑΑΚ ”.
Γιώργος Χλωρός (τύμπανα): Ξεκίνησε από διάφορα γκρουπ της Πάτρας. Η συνέχεια τον έφερε στους “NoMind”, ενώ παράλληλα συνεργάστηκε με τους “Dustbowl”, τους “Snails” και τους “Τoxic Rabbits”.

Ο αναμενόμενος δεύτερος δίσκος των ANFO κυκλοφορεί στο bandcamp ( https://anfoband.bandcamp.com/ ) για δωρεάν download, με ελεύθερη οικονομική συνεισφορά κατ’ επιλογή των ακροατών
Είναι το mini LP με τίτλο «Black sheep» που αποτελείται από επτά κομμάτια, συνολικής διάρκειας 25 λεπτών.
Τα κομμάτια φωτογραφίζουν την πρώτη εποχή της μπάντας που ιδρύθηκε το 2013 και έρχονται σε συνέχεια του πρώτου mini LP που είχε κυκλοφορήσει τον Δεκέμβριο του ίδιου έτους.
Η νέα αυτή δουλειά των ANFO ηχογραφήθηκε στο ιστορικό στούντιο «Ηχοβρύχιο» στην Αθήνα σε παραγωγή Γιώργου Παυλίδη (πρώην «Χάσμα» και νυν «Μπρος») που είχε κάνει την παραγωγή και στο πρώτο ομώνυμο mini LP της μπάντας.
Το mastering είναι του μουσικού και συνθέτη Τάσου Μακρυγιάννη γνωστού και από την δουλειά του στους «Βάλια Κάλντα» ανάμεσα σε άλλα.
Το εξώφυλλο επιμελήθηκε ο φωτογράφος, ζωγράφος, tattoo artist και γραφίστας Λούης Κωνσταντίνου από την Ζυρίχη της Ελβετίας.


Η σύνθεση των ANFO σε αυτή την ηχογράφηση είναι:
Σωτήρης Θεοχάρης – Lead Vocals/Rhythm Guitar
Φώτης Πατίκας – Lead Guitar
Νίκος «Τσουλούφης» Χαραλαμπόπουλος – Bass/Backing Vocals
Γιώργος Χλωρός – Drums/Backing Vocals
Additional backing vocals: Βασίλης Ζερβακάκης
Track listing:
1. Unite
2. Unfinished song
3. Black sheep
4. In a Sunday morning mirror
5. Pray Drive
6. Bipolar
7. Trigger happy

(μουσική ANFO, στίχοι Σωτήρης Θεοχάρης)

Όπως οι ίδιοι λένε στο ομώνυμο κομμάτι:
«No sheep was ever saved by begging»
Στοιχεία επικοινωνίας:
Email: anfo.band.athens@gmail.com
YouTube Chanel: https://www.youtube.com/user/ANFOBAND/
Facebook: https://www.facebook.com/ANFOband/
Bandcamp: https://anfoband.bandcamp.com/
Tel: +30 694 96 11 042

Loading...