Τα 5 Στοιχεία Άννα Μπουρμά – Φεστιβάλ Δήμου Ελληνικού /Αργυρούπολης

«Τα 5 Στοιχεία»

Mια μουσικό-θεματική παράσταση
με την Άννα Μπουρμά

Κυριακή 23 Δεκεμβρίου

Πολιτιστικό Συνεδριακό κέντρο “Μίκης Θεοδωράκης”

“Τα 5 Στοιχεία” της Άννας Μπουρμά για πρώτη φορά θα βρεθούν στις εκδηλώσεις  του Δήμου Ελληνικού- Αργυρούπολης “Όλη η πόλη μια γιορτή” στο υπέροχο πολιτιστικό συνεδριακό κέντρο ”Μίκης Θεοδωράκης” την Κυριακή 23 Δεκεμβρίου .

Επρόκειτο για μια πρωτοποριακή μουσικό-θεματική παράσταση ψυχοδιεγερτική που εμπνεύστηκε η ίδια η Άννα Μπουρμά και ανέβηκε για πρώτη φορά τον Απρίλιο 2016 στην Αθήνα. Από τότε έχουν πραγματοποιηθεί πάνω από 40 sold out παραστάσεις και συνεχίζουν να πραγματοποιούνται ανά την Ελλάδα.
Φέτος η Άννα Μπουρμά απέσπασε με την παράσταση αυτή των 5 στοιχείων το βραβείο ”Καλλιτέχνης Της Χρονιάς” 2018 από την Ακαδημία βραβείων τέχνης

Ο θεατής έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει μια μυσταγωγική παράσταση γεμάτη, μουσική , ερμηνείες , εικόνες , χορό και μοναδικές αφηγήσεις. Μας ταξιδεύει στον κόσμο των στοιχείων της φύσης , φωτιά, νερό, αέρας, Γη και σύμφωνα με τον Ησίοδο και τον Αιθέρα.

Η Άννα Μπουρμά είναι μια ερμηνεύτρια πολυδιάστατη πράγμα που σπάνια συναντάς, τραγουδάει, παίζει κλασσικό πιάνο, νταούλι και έχει σκηνοθετήσει , χορογραφήσει και φωτίσει αυτήν την παράσταση. Η ερμηνεία της και η παρουσία της στην σκηνή έχει σχολιασθεί από πολλούς δημοσιογράφους ως απόκοσμη,  ερμηνεύτρια υψηλής αισθητικής και αέναη.

Μουσικές, στίχους και κείμενα που υπογράφει ο συνθέτης Τάκης Μπουρμάς εισάγουν τους θεατές στον κόσμο των στοιχείων. Σύγχρονες τεχνικές όπως, computer programming & projection mapping δίνουν την νότα της τεχνολογίας στο μαγικό αυτό ταξίδι. Όργανα μοναδικά όπως το σε πολλούς άγνωστο Duduk εμφανίζονται στην παράσταση και δίνουν την συγκίνηση μέσα βέβαια πάντα από την ανθρώπινη πνοή.

Μερικές χαρακτηρίστηκες περιγραφές και κριτικές για την παράσταση είναι οι εξής:

Ο θεατής γεύεται μια παράσταση υψηλής αισθητικής με εικαστικό περιεχόμενο, με πάθος, έμπνευση, ρυθμό, «γλυκειά» ένταση και ψυχική ανάταση. Με τραγούδια που «μιλάνε» κατευθείαν στην καρδιά σκορπώντας πλούσια συναισθήματα και ικανά να καλύψουν κάθε απαιτητικό αυτί.

Ζωή Τόλη

Στην παράσταση η ψυχή καίγεται, πλένεται, ταξιδεύει, ομορφαίνει, αποκαλύπτεται, τιμώντας όλα τα ιερά στοιχεία που την περιβάλλουν.
Μπαίνεις στην αίθουσα κουβαλώντας το τελευταίο σου “γαμώτο”, απ’ όσα λες κάθε στιγμή της ημέρας και βγαίνεις έχοντας ξεχάσει τι σ’ έχουν καταντήσει κι έχοντας θυμηθεί ποιος είσαι.

Λίνα Δημοπούλου

Με τις φωνές της Άννας και του Τάκη Μπουρμά με εξαιρετικό μέτρο και ωριμότητα και τις εικόνες των «5 στοιχείων» να «γράφουν» στο καπάκι του πιάνου και στην ατμόσφαιρα της σκηνής… Μια παράσταση φοβερής φαντασίας, εξαιρετικής ακρίβειας και μεγάλης φροντίδας… Αυτά τα πράγματα όμως, όσο κι αν τα περιγράφεις με λόγια – και μάλιστα στην υπερβολή των ημερών μας – απλά κινδυνεύεις να παρεξηγηθούν οι προθέσεις σου. Η προσωπική εμπειρία μετράει…

Γιώργος Τσάμπρας

Η Άννα Μπουρμά απλώνει τα χέρια της σε μια μυσταγωγική τελετή, κλείνουμε τα μάτια μας και ταξιδεύουμε στη φύση, στη μητέρα που σιγοκλαίει, σιγοτραγουδά «τραυλίζοντας» τραγούδια, στη μητέρα γη.

Άντζελα Υζεϊράι

Πρόκειται για μία υψηλού επιπέδου και μοναδικής αισθητικής παράσταση, όπου η αιθέρια φωνή της Άννας Μπουρμά, μας παρασύρει σε ένα ταξίδι ονειρικό, από την φωτιά, στον αέρα και έπειτα από το νερό, στη γη και τον αιθέρα, όπου είναι και τα πέντε θεμελιακά στοιχεία του Ησιόδου που αποτελούν και την πηγή έμπνευσης αυτής της μουσικοχορευτικής θεματικής παράστασης!

Νίκος Γινάργυρος

Τα “5 Στοιχεία” είναι μια παράσταση, που μπορεί να σου μείνει στο μυαλό για πολλά χρόνια λόγω της ιδιαίτερης αισθητικής της και σίγουρα είναι μια παράσταση που αξίζει να δεις, ακόμα κι αν δεν έχεις καμία επαφή με την αντίστοιχη ελληνική σκηνή που παντρεύει τη φιλοσοφία και τη λογοτεχνία με την παράδοση και την “έντεχνη” μουσική κατεύθυνση.

Δημήτρης Μπάρμπας

Καθώς απολάμβανα τις ερμηνείες της Άννας και του πατέρα της, Τάκη Μπουρμά, καθώς και των άλλων μουσικών, αυθόρμητα μου ήρθε μια σκέψη στο μυαλό: “Αυτό είναι που θα μπορούσαμε να ονομάσουμε – καθαρή τέχνη!”

Theo Lian

Είναι μια παράσταση που νιώθεις τη ψυχή σου να ταξιδεύει, να γεμίζει όμορφες εικόνες, για να φτάσει μέσω της μουσικής και του λόγου, στην απόλυτη πληρότητα και ηρεμία.

 

Βαγγέλης Γκρέκο

Κατά τη διάρκειά της βλέπετε, καμιά προσωπική σκέψη δεν παρασίτησε στο μυαλό μου, όλα τρέχανε ζωντανά μπροστά μου με απόλυτο συγχρονισμό, η Άννα με τη φωνή και την απολύτως προσωπικά πρωτότυπη κίνησή της, μου έφερνε νέους δημιουργικούς συνειρμούς.

Γιάννης Φιλιππίδης

Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο  “Μίκης Θεοδωράκης”

Κύπρου 68  – Πλατεία Δημαρχείου (Αργυρούπολή)

Οι πόρτες ανοίγουν 19:45

Ώρα έναρξης : 20:30
Διάρκεια παράστασης : 100′ (χωρίς διάλειμμα)
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Κείμενα, ενορχήστρωση, πρόζα : Tάκης Μπουρμάς
Σκηνοθεσία: Άννα Μπουρμά
Κιθάρες, φωνή, αφήγηση: Τάκης Μπουρμάς
Πλήκτρα : Nίκος Καλαντζάκος
Πνευστά : Vartan Abovian
Ήχος : Ηλίας Λάκκας
Φώτα χειρισμός : Γιάννης Τριανταφυλλίδης

Φώτα σχεδιασμός : Άννα Μπουρμά , Στέφανος Ερινιτάκης
Projection mapping: Στέφανος Ερινιτάκης
Computer programming: Νίκος Καλαντζάκος

Παραγωγή : AFM Records | Θεοδόσιος Φράγκος

 Η παράσταση έχει φιλοξενηθεί στα μεγαλύτερα φεστιβάλ από δήμους όπως:

 Μενάδρεια Κηφισιάς καλοκαίρι 2016, Φεστιβάλ Μαραθώνα 2016, Φαληρικά Φεστιβάλ 2016, Φεστιβάλ Δήμου Αθηναίων 2016, Φεστιβάλ Ρεματιάς Δήμος Χαλανδρίου 2017, Φεστιβάλ Μεγάρου Γκύζη Σαντορίνης 2017 ,το 2018  στο Φεστιβάλ Σύρου- Απόλλων Θέατρο 2018, στο Φεστιβάλ Γιορτές Δάσους στο Δήμο Καρπενησίου 2018, στο Φεστιβάλ Φθινοπωρινές Γιορτές του Δήμου Αγίου Δημητρίου

Loading...