1ο Nevronas FESTival στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων 28-30 Οκτωβρίου!

Άνθρωποι από τους χώρους της μουσικής, του χορού, του θεάτρου, της φωτογραφίας, των εικαστικών αλλά και της επιστήμης, της τεχνολογίας και όλων των εφαρμογών προσβασιμότητας για άτομα με αναπηρία θα βρεθούν από τις 28 έως και 30 Οκτωβρίου 2022 στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων. Μία διοργάνωση των nevronas.gr, της Αβάλης, της AccessLab και του Συλλόγου +οικία.
Ξέρετε ότι μπορεί να παίξει κάποιος Μουσική με τα Μάτια; Γνωρίζετε ότι υπάρχει ελληνική ταινία που βραβεύτηκε φέτος στις Κάννες; Υπάρχουν όρια στην Καλλιτεχνική Δημιουργία και αν ναι ποιός τα θέτει; Η Πρόσβαση στις Τέχνες είναι ισότιμη για όλους; Τι σημαίνει να είσαι Επαγγελματίας ανάπηρος Καλλιτέχνης;
ΘΕΑΜΑ, EyeHarp, Μαρίζα Ρίζου, Dagipoli Dance Co, Bandokafenio, Μάνος Πυροβολάκης, Τα Τρελά Χρώματα, Science Reactors, Στάθης Δρογώσης, Τζάμπολ Αγάπης, Προβολές Ταινιών, Ο Καραγκιόζης Τραγουδιστής, 1550, BlackLight, Αφηγήσεις Παραμυθιών, Μάριος Σαρέλλας, Music & Art 4All, Nikos The Magician, Εργαστήρια, Nevronas Talks, Μάκης Τσιγάντες, PhonoQuest, Τα Πέταλα της Ειρήνης, DJ set, Αγία Σκέπη, Θεατρικό Παιχνίδι, Εκθέσεις, Το ΠΕΤΑΓΜΑ, Αμυμώνη, VR Planet.

Τρεις μέρες γεμάτες θέατρο, μουσική, χορό, εκθέσεις, κινηματογράφο, εργαστήρια, ομιλίες, συζητήσεις συμπεριληπτικού ενδιαφέροντος με στόχο να είμαστε όλοι εκεί, για να δούμε, να ακούσουμε και να κουβεντιάσουμε πώς οι άνθρωποι με και χωρίς αναπηρία συνυπάρχουμε, δημιουργούμε και παίρνουμε χαρά, μέσα από τις τέχνες και τον πολιτισμό.
Σ’ αυτήν την 3ήμερη Γιορτή Συμπερίληψης στη Τεχνόπολη, τον πιο ζωντανό χώρο πολιτισμού στην καρδιά της Αθήνας, ανοιχτό και προσβάσιμο σε όλους θα #υπάρχουμε_μαζί, θα γνωρίσουμε τις μικτές καλλιτεχνικές και όχι μόνο ομάδες και καλλιτέχνες που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα, θ’ ακούσουμε ανθρώπους να μας μιλάνε για μεθόδους, τρόπους συνεργασίας και θέματα Προσβασιμότητας, κάνοντας έτσι την έννοια της Συμπερίληψης όχι ξεχωριστή και εξαιρετική, αλλά μέρος και αναπόσπαστο κομμάτι της κοινωνικής και πολιτιστικής μας πραγματικότητας.
Κυρίαρχη και κινητήρια ιδέα μας παραμένει ότι η αναπηρία δεν αποτελεί εμπόδιο, αλλά πρόκληση! Θέλουμε την στήριξή σας για να το επιτύχουμε!
Μέρος των εσόδων του Φεστιβάλ θα διατεθούν για την Αβάλη, τον Φορέα προστασίας και κοινωνικής ένταξης αυτιστικών παιδιών, εφήβων και ενηλίκων, που ενώνει γονείς που έχουν παιδιά στο Φάσμα του Αυτισμού και όχι μόνο…
Σε ορισμένες δράσεις θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Λόγω περιορισμένου αριθμού θέσεων, θα σας ζητηθεί να δηλώσετε κατά την είσοδό σας στον χώρο του FESTival, αν θέλετε να τις παρακολουθήσετε.
Κλείστε τα εισιτήριά σας εδώ: https://www.viva.gr/tickets/festival/nevronas-festival-texnopoli-dimou-athinaion/
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΔΙΑΘΕΣΗΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ
Πρωινό Εισιτήριο (10:00 – 17:00) 5Ε
Απογευματινό Εισιτήριο (15:00 – 24:00) 8Ε
Ημερήσιο Εισιτήριο (10:00 – 24:00) 10Ε
Τριήμερο Εισιτήριο (28, 29, 30/10) 25Ε
Χορηγοί: ΔΗΜΟΥΛΑΣ Α.Ε. ΕΙΔΙΚΑ ΚΑΛΩΔΙΑ | ΜΟΡΙΑΚΗ ΒΙΟΚΟΣΜΟΣ
Υποστηρικτής: RECYCOM ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΕΝΔΥΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΥΠΟΔΗΜΑΤΩΝ
Θερμές ευχαριστίες: Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός | ANEK LINES | BLUESTAR FERRIES | HELLENIC TRAIN | ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
Ζήσε την Τέχνη… με τον Δικό σου Τρόπο!
Υπηρεσίες Προσβασιμότητας από την ATLAS E.P., την Liminal Πρόσβαση στον Πολιτισμό. την HandsUp και την IRISLAND ΚΟΙΝΣΕΠ Audio Visual Accessibility Services:
● με διερμηνεία στην Ελληνική Νοηματική Γλώσσα (ΕΝΓ) επί σκηνής
● με υπέρτιτλους στην ελληνική γλώσσα για Κ(κ)ωφά ή βαρήκοα άτομα
● με ακουστική περιγραφή για άτομα με οπτική αναπηρία

Loading...