Οι Within Progress κοιτούν «ενδότερα» με την κυκλοφορία του 1ου τους άλμπουμ “INNER”

Οι Within Progress είναι μια νέα πενταμελής progressive/alternative metal μπάντα από τη Θεσσαλονίκη. Σχηματίστηκε το 2017 και αποτελείται από τους Γιώργο (μπάσο), Πολύδωρο (τύμπανα), Βαγγέλη (κιθάρα), Ευθύμη (φωνητικά) και Τάσο (πιάνο/κιθάρα).

Έχοντας ήδη κυκλοφορήσει το ΕΡ “Oceans of Time” (2018) εμπνευσμένο από κλασικά prog ακούσματα και το prog/pop single “Need More” (2019), το σχήμα εξερευνεί ακόμη παραπέρα τον ήχο του αναμιγνύοντας την prog με alternative, pop και ηλεκτρονική μουσική στην 1η full-length κυκλοφορία του “INNER” η οποία θα είναι διαθέσιμη στις 21 Οκτωβρίου 2021.

Ο δίσκος ετοιμαζόταν για πάνω από 1 χρόνο και αποτελεί αδιαμφισβήτητα την πιο ώριμη μουσική και στιχουργική δουλειά τους μέχρι τώρα. Το συγκρότημα συνδυάζει τις prog επιρροές του με catchy φωνητικές γραμμές & μελωδίες δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στη δομή των 12 συναρπαστικών κομματιών που αποτέλεσαν το άλμπουμ.

Προ-παραγείλλετε το “INNER” εδώ: https://withinprogress.bandcamp.com/album/inner

Τα θέματα του δίσκου κυμαίνονται γύρω από την ανθρώπινη συμπεριφορά, πνευματικότητα και ψυχολογία όπως για παράδειγμα τα τραύματα στο “Hidden Wound”, η ευρύτερη έννοια της αγάπης στο “Absolute Circle” και η εκτίμηση του πραγματικού μας εαυτού στο “True Colours”. Το γκρουπ επικεντρώνεται και σε παγκόσμιας κλίμακας θέματα όπως η κλιματική αλλαγή στο animated clip του “Destructional” και ο εμφύλιος πόλεμος στη Συρία στο “Sky We Want, Sky We Love”.

Ακούστε/δείτε το “Hidden Wound” εδώ: https://smarturl.it/hiddenwound

Ακούστε/δείτε το “Destructional” εδώ: https://smarturl.it/destructional

Δυνατά riff, «κολλητικές» φωνητικές μελωδικές γραμμές, groovy και προσβάσιμα ρυθμικά, πλούσιοι ήχοι synth και ακουστικού πιάνο με μια συνολική pop αισθητική είναι μερικά από τα χαρακτηριστικά που χαρακτηρίζουν αυτή τη φιλόδοξη 67-λεπτη κυκλοφορία των Θεσσαλονικιών.

Οι εμφανείς επιρροές του συγκροτήματος είναι εδραιωμένοι καλλιτέχνες όπως οι Deftones, Muse, Korn, Karnivool και Nothing More αλλά και μοντέρνοι, ανερχόμενοι καλλιτέχνες της ευρωπαϊκής prog σκηνής όπως οι Leprous, Sleep Token και οι VOLA. Μικρές επιρροές από παραδοσιακή ελληνική μουσική και ηλεκτρονικά στοιχεία κάνουν την εμφάνισή τους σε επιλεγμένα σημεία του δίσκου.

Η ηχογράφηση και παραγωγή του “INNER” έγινε στη Θεσσαλονίκη από τον Νίκο Γεωργιτσόπουλο στα Fireball Music Studio/Red House Studios ενώ η μίξη και το mastering πραγματοποιήθηκαν από τους Ricardo Borges και Tony Lindgren στα Fascination Street Studios (Örebro, Σουηδία). Υπεύθυνος για τις γραφιστικές απεικονίσεις του δίσκου ήταν ο καλλιτέχνης Pedro Mooniz από τη Βραζιλία.

Τα μέλη των Within Progress ταυτίζονται με την έννοια της παροδικότητας, μια φιλοσοφική ιδέα που περιγράφει μια αδιάκοπη, συνεχώς αναπτυσσόμενη διαδικασία ή κατάσταση του νου. Η κυκλοφορία του “INNER” υπηρετεί αυτή την έννοια, αποτελώντας ένα μικροσκοπικό κομμάτι της ευρύτερης εικόνας που θέλει να αποκαλύψει το συγκρότημα κατά τη διάρκεια της εξέλιξής του.

“INNER” Tracklist:

 1. Sky We Want, Sky We Love (05:59)
 2. Absolute Circle (05:42)
 3. Destructional (05:23)
 4. Reach for the Stars (04:13)
 5. Hidden Wound (05:02)
 6. Sunlight Whispers (05:33)
 7. Buridan’s Paradox (05:19)
 8. True Colours (04:51)
 9. Us, the Constellations (05:27)
 10. Absence of Judgement (03:55)
 11. Of a Ruminant (07:30)
 12. Pathos (05:47)

 

Within Progress online:

Facebook: https://www.facebook.com/withinprogress

Instagram: https://www.instagram.com/withinprogressofficial

Bandcamp: https://withinprogress.bandcamp.com

YouTube: https://www.youtube.com/c/WithinProgress

Spotify: https://open.spotify.com/artist/6AvYNpxxrxZlq5azPuc7dm

-Growth Inspires-

Loading...