«Ο Βράχος» – Μαρία Παπαλεοντίου – γράφει ο Γιάννης Παναγιωτίδης

« Βράχο κι αν μ’έκανε η ζωή, έχω ψυχή λιβάδι…»

Μετρώντας λίγες εβδομάδες μουσικής «ζωής», ο «Βράχος» της Μαρίας Παπαλεοντίου είναι πλέον εδώ και μας ξεδιπλώνει όλα αυτά που κερδίζουν τον ακροατή από την πρώτη στιγμή. Μέσα από τη συμβολή δύο πολύ ταλαντούχων νέων δημιουργών, του Κώστα Λόζου στη μουσική σύνθεση αλλά και της Νάντιας Δουλαβέρα στον στίχο, έρχεται η μελωδική φωνή της Μαρίας Παπαλεοντίου, να προσδώσει τον χαρακτήρα που αρμόζει στο ίδιο το τραγούδι. Ταυτόχρονα, στην ενορχήστρωση και στην παραγωγή, ο Παύλος Καλτουρουμίδης καταφέρνει να συνδυάσει όλα αυτά τα στοιχεία και ηχοχρώματα που περιέχει ο «Βράχος» συμπληρώνοντας και χαρίζοντας μια ξεχωριστή μουσική δημιουργία. Από το πρώτο άκουσμά του, είναι εύκολο να αντιληφθούμε, πως έχουμε «πάντρεμα» πολλών στοιχείων μαζί, ηλεκτρικών και έθνικ, που δίνουν αυτό το άρτιο, σύγχρονο και αρμονικό αποτέλεσμα.
Η Μαρία Παπαλεοντίου, είναι μια τραγουδίστρια που μετρά πολύ σημαντικές συνεργασίες επί σκηνής αλλά και δισκογραφικά με καλλιτέχνες όπως οι: Διονύσης Σαββόπουλος, Χρήστος Νικολόπουλος, Διονύσης Τσακνής, Ορφέας Περίδης, Μανώλης Ρασούλης, Θοδωρής Κοτονιάς, Θοδωρής Παπαδόπουλος κ.α.. Έπειτα από αρκετά χρόνια απουσίας από τα μουσικά πράγματα, η Μαρία Παπαλεοντίου επανέρχεται δυναμικά με αυτό το single (ακολουθούν το φθινόπωρο σειρά νέων κομματιών) και το μόνο σίγουρο είναι πως μας κερδίζει άμεσα. Η μοναδική χροιά της και το προσωπικό της μουσικό στίγμα, είναι τα στοιχεία που κάνουν τον «Βράχο» μια πολύ ιδιαίτερη μουσική πρόταση.
Τέλος, όσον αφορά το οπτικό μέρος του βίντεοκλιπ, συναντάμε ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα, απόλυτα εναρμονισμένο με το ύφος του ίδιου του κομματιού.
Μπορείτε να ακούσετε και να δείτε το βίντεοκλιπ του τραγουδιού, στον παρακάτω σύνδεσμο:
https://www.youtube.com/watch?v=SPyOP5L-uPo

Μουσική: Κώστας Λόζος
Στίχοι: Νάντια Δουλαβέρα
Κυκλοφορεί από την Minos EMI, a Universal Music Company
Ενορχήστρωση/Programming/Παραγωγή: Παύλος Καλτουρουμίδης.
Mixed and Mastered by Kyriakos Kyriakou at Sounds from Ground Studio
Ερμηνεία: Μαρία Παπαλεοντίου
Οπτικοποίηση: V2 cinema

Έπαιξαν οι μουσικοί :
Γιάννης Δίσκος: Κλαρίνο/Α.Σαξ/Kawal.
Γιώργος Καραγιάννης: Ακουστική Κιθάρα /Ηλεκτρική κιθάρα.
Αντώνης Σταυρόπουλος: Ηλεκτρικό Μπάσο.
Βασίλης Καλτουρουμίδης: Τύμπανα.
Παύλος Καλτουρουμίδης: Πλήκτρα.

Κείμενο / Παρουσίαση: Γιάννης Παναγιωτίδης

Loading...