Melting Icarus: Μία Ελληνίδα, ένας Ιταλός και ένας Ολλανδός, μπλέκουν το storytelling με τη σύγχρονη τζαζ.

Οι Melting Icarus είναι ένα Jazz Piano Trio που έχει ως έδρα την Ουτρέχτη της Ολλανδίας και τρία διαφορετικά εθνικά φόντα. Τρεις φοιτητές μουσικής που δεν μπορούν να αρκεστούν σε μία έννοια και να δεχτούν τη μουσική ως μία μόνο αξία, μπλέκουν παραδοσιακούς ήχους με περίπλοκες πολυρυθμίες και τζαζ αρμονία για να διηγηθούν όποια ιστορία είναι αρκετά ενδιαφέρουσα.

Με την Ειρήνη Τσακίρογλου (Piano/ Keys), το Rocco Damiani (Bass) και τον Damian de Muijnck (Drums), το πρώτο πράγμα που θα σκεφτείς είναι σίγουρα: Ένα συναρπαστικό μουσικό δείπνο με Internationals. Έχοντας τόσο κοινά όσο και διαφορετικά ακούσματα ο καθένας, καταφέρνουν να δημιουργήσουν την ψευδαίσθηση ενός Ικάρου που φλέγεται και στην πτώση του παρασέρνει τα πάντα. 

Το Wired to the storm είναι το πρώτο τους single με guest την ταλαντούχα τραγουδίστρια LOUISE που όχι μόνο άφησε το στίγμα της στη σύνθεση, αλλά έκανε την όλη εμπειρία ακόμη πιο συναρπαστική. Θα μπορούσε κανείς να πει απλοϊκά πως το κομμάτι πραγματεύεται την ιστορία ενός – δεμένου με καλώδια – καραβιού που περνάει μέσα από την καταιγίδα και ο μοναδικός του ναύτης περιμένει να αναφλεγεί.  Ο ακροατής όμως που θα αναπτύξει τη συγκεκριμένη θεωρία δεν έχει σίγουρα ακούσει και το κομμάτι.

Ένα μήνυμα από το ίδιο το trio: 

“Δεν γνωρίζουμε αν είμαστε αυτό που λείπει από τη σύγχρονη τζαζ σκηνή, θεωρούμε όμως ότι από τη στιγμή που κάποιος μη-γνώστης και ίσως όχι λάτρης της τζαζ ακολουθήσει το μουσικό storytelling το οποίο πρεσβεύουμε, θα αλλάξει γνώμη και ίσως να ανοίξει τους ορίζοντές του σε κάτι καινούργιο και καθόλου οικείο. 

Έχουμε ήδη δρομολογήσει τη δημιουργία και ηχογράφηση του πρώτου μας album το καλοκαίρι του 2021 στην Αθήνα. Δυστυχώς δεν μπορούμε να αποκαλύψουμε ακόμη πολλές λεπτομέρειες, ώστε να έχουμε το πλεονέκτημα του αιφνιδιασμού, αλλά μπορούμε να υποσχεθούμε ότι θα έχει “άρωμα” ιστορικό, με γρίφους έτοιμους για αποκρυπτογράφηση και τη συμμετοχή πολλών ταλαντούχων μουσικών και καλλιτεχνών. 

Για καλή μας τύχη, μέχρι στιγμής δουλεύουμε με πολύ δημιουργικούς και ταλαντούχους συνεργάτες στο χώρο της ηχοληψίας και βιντεοσκόπησης, νέο αίμα πολλά υποσχόμενο. Δεν θέτουμε περιορισμούς σε αυτό που κάνουμε, προσπαθούμε να πορευόμαστε χωρίς προκαταλήψεις ανεξαρτήτως πεποιθήσεων, διηγούμαστε ιστορίες χωρίς να ασκούμε κριτική, όπως θα έκανε ένας καλός storyteller. Μας γοητεύει ιδιαίτερα η ιστορία σαν επιστήμη και γενικότερα όλες οι θαμμένες ανακαλύψεις που δε γνωρίζουμε. Θα κλείσουμε με ένα ρητό που συνηθίζει να χρησιμοποιεί ο καθηγητής ιστορίας μας Frank de Munnik: ‘Curiosity is the answer’ ”.


Χρήσιμα Links:

“Wired to the storm”: 

-Spotify: https://open.spotify.com/track/1aHajCFhh5HIuDl6RXdzbz?si=RmpU1fSnS8CDfSDK5gK4aQ
-Youtube: https://youtu.be/SFPP2gxlKDw
-Bandcamp: https://meltingicarus.bandcamp.com/track/wired-to-the-storm-feat-louise
-Apple Music: https://music.apple.com/us/album/wired-to-the-storm-feat-louise-single/1544550093

Social Media Trio:
Facebook: https://www.facebook.com/meltingicarustrio

Instagram: @meltingicarustrio
Youtube: https://www.youtube.com/channel/UCdhDjY-gJzgiPVqQMQamBqw?view_as=subscriber

Στοιχεία Επικοινωνίας: 

Ειρήνη Τσακίρογλου: +30 6945001272
Email: meltingicarustrio@gmail.com

Loading...