Κωστής Παλαμάς – Οι μούσες που αγάπησα

Μελοποιημένη ερωτική ποίηση του Κωστή Παλαμά είναι η τελευταία συνθετική δουλειά του συνθέτη Σάκη Παπαδημητρίου και παρουσιάζεται στον εμβληματικό χώρο του ΦΙΛΟΛΟΓΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ «ΠΑΡΝΑΣΣΟΣ» την Τετάρτη, 4 ΜΑΪΟΥ, 8.30μ.μ.
Η ανθολογία έχει τον τίτλο Κωστής Παλαμάς « Οι μούσες που αγάπησα» και θα παρουσιαστεί μαζί με το ομώνυμο βιβλίο της Μαρίας Παναγιωτακοπούλου στον χώρο αυτό που έχει συνδεθεί άρρηκτα με το όνομα του εθνικού μας ποιητή.
Σε μορφή μουσικής θεατρικής παράστασης « Οι μούσες που αγάπησα» με σκηνοθέτη και πρωταγωνιστή τον Γρηγόρη Βαλτινό έχουν ήδη περιοδεύσει δίνοντας 12 παραστάσεις από τα «Ορέστεια» στην Ορεστιάδα του Έβρου μέχρι τα «Κύπρια» στην Κύπρο το καλοκαίρι που μας πέρασε.


Ο φιλόλογος και συνθέτης Σάκης Παπαδημητρίου με χαρακτηριστικά έργα του «Του κρασιού και του έρωτα» (μελοποιημένη αρχαία λυρική ποίηση) με ερμηνευτή το Βασίλη Λέκκα και το ορατόριο « Το τελευταίο σώμα μου» σε ποίηση Κικής Δημουλά με ερμηνεύτρια τη Μαρία Φαραντούρη τώρα σε μια ποιητική ενότητα που φωτίζει μια ιδιαίτερη και άγνωστη πλευρά του μεγάλου μας ποιητή Κωστή Παλαμά με ερμηνευτές τον Γρηγόρη Βαλτινό και την Έλενα Λεώνη. Την ενορχήστρωση έχει κάνει η Άσπα Παπαδημητρίου
Για τον ερωτικό Παλαμά θα μιλήσει ο κύριος Κωνσταντίνος Κασίνης, ομότιμος Καθηγητής της Μεταβυζαντινής και Νεότερης Ελληνικής Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών και Γραμματέας του Ιδρύματος Κωστή Παλαμά. Χαιρετισμό θα απευθύνει η καθηγήτρια και πρόεδρος του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του ΕΚΠΑ κυρία Αναστασία Γεωργάκη.
Αποσπάσματα από το βιβλίο θα ερμηνεύσει ο ηθοποιός Γρηγόρης Βαλτινός, ο οποίος μαζί με την Έλενα Λεώνη θα τραγουδήσουν τα μελοποιημένα ποιήματα του Κωστή Παλαμά.
Θα τους συνοδεύσει μουσικό κουαρτέτο που αποτελείται από τις Ιώ Κυριακίδη στο πιάνο, Βικτώρια Κυριακίδη στο φλάουτο, Αριέτα Σαϊτά στο βιολί Μιρέλλα Ρούτσι στο τσέλο. Στην παρουσίαση συμμετέχει η ηθοποιός-χορεύτρια Ευγενία Λιάκου.
Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

Loading...