Κατερίνα Μελίτη “Η Αγάπη Αργεί” – νέο single από την Spider Music

Η Spider Music παρουσιάζει το καινούργιο τραγούδι της Κατερίνας Μελίτη με τον τίτλο « Η αγάπη αργεί», μια μπαλάντα με την μοναδική ερμηνεία της Κατερίνας που θα μας καθηλώσει και θα θέλουμε να το ακούσουμε πολλές φορές, η μουσική και οι στίχοι είναι της Όλγας Μακρή, το βίντεο κλιπ σκηνοθέτησε ο Γιώργος Κουρτέσης που έκανε επίσης της χορογραφία.

BIO

Σύγχρονη ερμηνεύτρια με κλασική εκπαίδευση, διπλωματούχος μονωδίας του Ελληνικού Ωδείου Αμαρουσίου με βαθμό Άριστα και Α’ Βραβείο. Έχει μελετήσει βυζαντινή μουσική και το 2005 πήρε το Γ’ Βραβείο Ατομικού Βυζαντινού Ψαλμού στους 11ους Περιφερειακούς Μαθητικούς Αγώνες Αττικής.

Είναι απόφοιτη του Πειραματικού Μουσικού Γυμνασίου – Λυκείου Παλλήνης και πτυχιούχος Μηχανικός Μουσικής Τεχνολογίας & Ακουστικής του Ανωτάτου Τεχνολογικού & Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Κρήτης (Σχολή Εφαρμοσμένων Επιστημών). Η μουσική της εκπαίδευση περιλαμβάνει επίσης, το πτυχίο Αρμονίας με  Άριστα, καθώς και τον μονοετή κύκλο σεμιναρίων Μουσικοκινητικής Αγωγής C. Orff της Σχολής Μωραΐτη.

Ως ερμηνεύτρια έχει συνεργαστεί με αρκετούς καλλιτέχνες του λυρικού και «ελαφρού» τραγουδιού με εμφανίσεις σε θέατρα (Πύλη Βηθλεέμ -Ηράκλειο Κρήτης, θέατρο Ανατολικής Τάφρου -Χανιά, θέατρο Ερωφύλη -Ρέθυμνο κα.), και σε μουσικές σκηνές στην Αθήνα (Χαμάμ, Το Μπαράκι της Διδότου, Βάτραχοι, Ilion Stage, Black Box Methodia, Micraasia-Fez, Holywood Stage κα.). Έχει τραγουδήσει ως σολίστ μεταξύ άλλων άριες των G. Puccini, G. Verdi, W.A. Mozart, F. Cilea, G. Rossini. Υπήρξε μέλος της Παιδικής Χορωδίας του Γ’ Προγράμματος ΕΡΑ (σημερινή “Rosarte”) με μαέστρο τη Ρόζη Μαστροσάββα, του πολυφωνικού συνόλου «Φωνές του Νότου» με ιδρυτή τον Σταμάτη Κραουνάκη, και της μουσικοθεατρικής ομάδας «Alma Libre». Στο ενεργητικό της έχει πληθώρα συμμετοχών σε παραστάσεις και συναυλίες, όπως στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού, Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Παραολυμπιακοί Αγώνες Αθήνα 2004, Φιλολογικός Σύλλογος Παρνασσού κ.α. Σημαντικές εμφανίσεις αποτελούν αυτές στο κηποθέατρο «Θανάσης Βέγγος», στο θέατρο «Σολυγείας» Σοφικού Κορινθίας και στο Φεστιβάλ «Ηράκλεια 2017» προς τιμήν του Μίκη Θεοδωράκη. Πρόσφατη η συμμετοχή της επίσης, στο Athens Art Festival 2021 στη Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων με τη παράσταση «Movies to Musicals: Duets Concert».

Ασχολείται ερασιτεχνικά με το θέατρο και τον χορό. Ενδεικτικές συμμετοχές της η  μουσικοθεατρική παράσταση «Γυναίκες στον Καθρέφτη» της ομάδας Ea Music στα πλαίσια του 6ου OPEN SEPTEMBER 2017 στο Vault Theater, και το Μusical «Times of our life» σε σενάριο και χορογραφία του Γιώργου Κουρτέση, στο Πολιτιστικό Κέντρο «Μίκης Θεοδωράκης» (2019).

Η Κατερίνα Μελίτη διδάσκει σύγχρονο και κλασικό τραγούδι στο Ωδείο «Ορφέας» Παγκρατίου και στο Ελληνικό Ωδείο Αμαρουσίου.

Loading...