Γεωργία Αγγέλου – Συνέντευξη στο Eternal Radio

Με αφορμή τη ζωντανή εμφάνιση της Γεωργίας Αγγέλου στη μουσική σκηνή Σφίγγα στις 04/01/2019, η Χριστίνα Δεληγιάννη τη ρωτάει και εκείνη απαντάει σε 10 ερωτήσεις:

Γεωργία, πες μας ποια ήταν τα πρώτα σου μουσικά ακούσματα;

Τα πρώτα εφηβικά ακούσματα μου είναι ελληνικό και ξένο ροκ. Λόγω της μητέρας μου έχω ακούσματα από μεγάλες γυναικείες φωνές όπως η Μαρινέλα,η Ελένη Βιτάλη,η Χάρις Αλεξίου, η ΤάνιαΤσανακλίδου.

Ποιο ήταν το έναυσμα για να ασχοληθείς με το τραγούδι; Κάποια μεγάλη γυναικεία φωνή που σε ενέπνευσε ίσως;

Δεν θυμάμαι με ακρίβεια το έναυσμα. Όμως από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου υπήρχε η διάθεση, έπαιρνα μέρος σε χορωδίες από πολύ μικρή ή σε διαγωνισμούς. Σίγουρα πήρε μια ολοκληρωμένη μορφή όταν ήρθα Αθήνα για σπουδές κ συγχρόνως ξεκίνησα μουσικές σπουδές σε ωδείο.

Έχεις σπουδάσει μαθηματικός. Πιστεύεις πως η μουσική έχει μέσα της μαθηματικά;

Αλληλένδετα τα βρίσκω. Η μουσική έχει μέσα της μαθηματικά κ τα μαθηματικά έχουν μέσα τους μουσική. Αγαπώ πολύ και τα δύο! Ατέλειωτοι κόσμοι και οι δύο!

Αν είχες την ευκαιρία να συνεργαστείς με οποιονδήποτε συνθέτη ή στιχουργό είτε είναι εν ζωή είτε όχι, ποιους θα επέλεγες και γιατί;
Σε καμία περίπτωση δεν μπορώ να ξεχωρίσω. Έχουμε εξαιρετικούς συνθέτες και στιχουργούς και είναι εξαιρετικά δύσκολο να ξεχωρίσεις κάποιους.

 

Υπάρχει κάποιο τραγούδι που το έχεις “ζηλέψει” και θα ήθελες να το έχεις ερμηνεύσει εσύ για πρώτη φορά;

Φυσικά κ υπάρχουν ελληνικά κ ξένα! Αλλά μέσω των διασκευών προσπαθώ να μην έχω απωθημένα (😁)..

Πες μας ποια έως σήμερα συνεργασία σου θεωρείς πιο σημαντική;

Όλες! Τι να ξεχωρίσω? Στα πρώτα βήματα ενός καλλιτέχνη κάθε συνεργασία είναι ιδιαίτερη ξεχωριστή κ λόγω αρχής αν είσαι προσεκτικός και ξέρεις να ακούς από την κάθε συνεργασία παίρνεις πολύ σημαντικά εφόδια.

Από τον δίσκο σου “Κι έτσι αρχίζει το τικ-τακ” ξεχώρισα το υπέροχο “Μάγια-Ξωτικά” γιατί καταφέρνει να σε ταξιδέψει σε παραμυθένιους κόσμους. Υπάρχει κάποιο κομμάτι που ξεχωρίζεις από αυτή σου τη δουλειά και γιατί;

Δεν θα μπορούσα να ξεχωρίσω. Και ακόμα κ αν συνέβαινε θα το άλλαζα μέσα μου. Όταν εκπληρώνεις ένα τόσο μεγάλο σου όνειρο όλα τα τραγούδια έχουν τη σημασία τους κ τη θέση τους μέσα μου.

Έχει περάσει ήδη ένας χρόνος από την κυκλοφορία του πρώτου προσωπικού σου δίσκου. Ποια είναι τα επόμενα δισκογραφικά πλάνα σου;

Μόλις γίναμε ενός έτους λοιπόν. Όπως κ αυτή η δουλειά πήρε το χρόνο της έτσι θα ήθελα να συμβεί κ στην επόμενη. Το τώρα πρέπει τώρα θα βγει δεν είναι συμβατό με εμένα. Όλα τα πράγματα πρέπει να ωριμάζουν. Έχουμε λοιπόν τις πρώτες σκέψεις για το επόμενο δισκογραφικό μας βήμα και σιγά σιγά οι σκέψεις θα γίνουν λόγια και μουσική.

Στις ζωντανές σου εμφανίσεις σου αρέσει να ερμηνεύεις κομμάτια και με ελληνικό και με ξένο στίχο. Μίλησέ μας για την εμφάνισή σου στη μουσική σκηνή “Σφίγγα” στις 04/01/2019, τι να περιμένουμε, κάτι ανάλογο ίσως;

Λατρεύω τον ξένο στίχο. Έτσι ξεκίνησα άλλωστε σε μια μπάντα που λέγαμε κυρίως ξένο ροκ. Στη Σφίγγα λοιπόν στις 4 Γενάρη θα κάνουμε μια βόλτα σε Ευρώπη Αμερική! Θα είναι μια παράσταση ανατρεπτική με το Χρήστο Μουστακα να μας τρελαίνει με το ταλέντο του,και φυσικά Νάνσυ Κανέλλη μουσική επιμέλεια και Απόστολος Μόσιος ως guestτης βραδιάς μας.

Την τελευταία ερώτηση την κάνω πάντα σε όλες μου τις συνεντεύξεις: Περιέγραψέ μου με μια λέξη τι είναι για σένα η μουσική.

Με μια λέξη.. Ζωή

 

Γεωργία , σε ευχαριστούμε πολύ για τον χρόνο σου και εκ μέρους του Eternal-Radio σου ευχόμαστε καλή επιτυχία σε ότι κάνεις.

Σύνταξη ερωτήσεων
Δεληγιάννη Χριστίνα

Loading...