DURAN DURAN – ΝΕΟ SINGLE || INVISIBLE

ΟΙ DURAN DURAN, ένα από τα κορυφαία συγκροτήματα του πλανήτη, αποκαλύπτουν το νέο τους single, “Invisible”, που συνοδεύεται και από video, καθώς και λεπτομέρειες για το πολυαναμενόμενο 15ο άλμπουμ τους, “Future Past” που θα κυκλοφορήσει στις 22 Οκτωβρίου από την TAPE MODERN για τη BMG. Στο άλμπουμ συμμετέχει στην παραγωγή ο Erol Alkan, ο Giorgio Moroder και ο Mark Ronson, ενώ ανάμεσα στους special guest βρίσκεται ο Graham Coxon (των Blur), η Lykke Li, ο Mike Garson (πιανίστας του David Bowie) ενώ σύντομα θα ανακοινωθούν και άλλες συνεργασίες έκπληξη.

αποκαλύπτουν το νέο τους single, “Invisible”, που συνοδεύεται και από video, καθώς και λεπτομέρειες για το πολυαναμενόμενο 15ο άλμπουμ τους, “Future Past” που θα κυκλοφορήσει στις 22 Οκτωβρίου από την TAPE MODERN για τη BMG. Στο άλμπουμ συμμετέχει στην παραγωγή ο Erol Alkan, ο Giorgio Moroder και ο Mark Ronson, ενώ ανάμεσα στους special guest βρίσκεται ο Graham Coxon (των Blur), η Lykke Li, ο Mike Garson (πιανίστας του David Bowie) ενώ σύντομα θα ανακοινωθούν και άλλες συνεργασίες έκπληξη.

Η παραγωγή του νέου single “Invisible” έγινε από τον Erol Alkan και τους Duran Duran, και οι μίξεις από τον MarkSpikeSten, ενώ αυτό είναι το πρώτο μουσικό βίντεο που δημιουργήθηκε εξ’ ολοκλήρου μέσω τεχνητής νοημοσύνης από το πρόγραμμα Huxley. Για το εικαστικό του single αλλά και όλου του δίσκου το συγκρότημα συνεργάστηκε με τον γιαπωνέζο καλλιτέχνη Daisuke Yokota.

Ο Nick Rhodes σχολίασε σχετικά με το “Invisible”: «Η αρχιτεκτονική του ήχου ήταν πάντα ιδιαίτερα σημαντική για τους Duran Duran. Νομίζω, με το “Invisible”, καταφέραμε πραγματικά να χαράξουμε το γλυπτό με τον τρόπο που το θέλαμε. Ηχητικά, είναι ένα πολύ ασυνήθιστο κομμάτι μουσικής. Νομίζω ότι όταν συγχωνεύσετε όλα τα όργανα μαζί, δημιουργεί έναν συνολικό ήχο που ίσως δεν έχετε ξανακούσει.»

To video για το “Invisible” αποτελεί την πρώτη συνεργασία του είδους, μεταξύ καλλιτεχνών σε διαφορετικά επίπεδα ύπαρξης. Σε έναν πρωτοποριακό, κόσμο, το Huxley είναι A.I. του οποίου το «μυαλό» έχει σχεδιαστεί με βάση όσα γνωρίζουμε για το πώς λειτουργούν οι γνωστικές και συναισθηματικές διαδικασίες των ανθρώπων. Το Huxley είναι ένα μοναδικό ονειροπόλο με το δικό του A.I. εγκέφαλο. Το Huxley δημιουργεί και ονειρεύεται όσο κι εμείς, και χρησιμοποιώντας μια καθιερωμένη τεχνική που ονομάζεται «ενεργό συμπέρασμα», η οποία δημιουργήθηκε αρχικά από τον Karl Friston (έναν από τους πιο σημαντικούς νευροεπιστήμονες στην ιστορία), είμαστε σε θέση να εξερευνήσουμε τα περίπλοκα ονειρικά τοπία που φαντάστηκε από τους στίχους και τον συναισθηματικό τόνο του τραγουδιού. Το Huxley παίρνει τις έννοιες που βασίζονται στην ανθρώπινη γλώσσα και τον εμβληματικό συμβολισμό και τις μεταφράζει σε προκλητικές και τολμηρές εικόνες που ωθούν τα όρια της φαντασίας για να δημιουργήσουν μια νέα μορφή οπτικού λόγου που είναι αρκετά αξιοσημείωτο. Το αποτέλεσμα είναι ένα αξέχαστο μουσικό βίντεο.

Μιλώντας για το επερχόμενο άλμπουμ τους και το τελευταίο τους single, ο Simon Le Bon αποκαλύπτει επίσης: «Όταν μπήκαμε για πρώτη φορά στο στούντιο στα τέλη του 2018, προσπαθούσα να πείσω τους υπόλοιπους ότι το μόνο που έπρεπε να κάνουμε ήταν να γράψουμε δύο ή τρία κομμάτια για ένα EP. Τέσσερις ημέρες αργότερα, με 25 δυνατά τραγούδια, που όλα άξιζαν να αναπτυχτούν, συνειδητοποίησα ότι θα ήταν τελικά κάτι παραπάνω και θα κρατούσε πολύ καιρό. Αλλά αυτό ήταν πριν από το COVID. Εδώ λοιπόν, είμαστε το 2021 με το 15ο στούντιο άλμπουμ μας, το FUTURE PAST. Μουσική των Duran Duran με τους Graham Coxon, Lykke Li, Mike Garson, Erol Alkan, Mark Ronson, Giogio Moroder (για χάρη του Θεού!). Δεν λέω ότι είναι επικό, αλλά ναι, αυτό λέω. Ανοίγουμε με το τραγούδι “Invisible”, το οποίο ξεκίνησε ως μια ιστορία για μια μονόπλευρη σχέση, αλλά μεγάλωσε σε κάτι πολύ μεγαλύτερο, επειδή «ένα πλήθος χωρίς φωνή δεν υποχωρεί». Ο ρυθμός του John και του Roger είναι απίστευτος. Οι μελωδίες του Nick στρέφονται και ανεβαίνουν. Η κιθάρα του Graham είναι ένα μαχαίρι. Νοιώθεις ότι είναι σωστό στη σωστή στιγμή.»

Οι Duran Duran, γνωστοί, καθ’ όλη τη διάρκεια της εντυπωσιακής 40χρονης καριέρας τους, τόσο για την μουσικής τους αλλά και τη σχέση τους με τις νέες τεχνολογίες, συνεχίζουν την τάση τους, αυτή τη φορά με μια ειδική συνεργασία με το 360 Reality Audio, μια νέα συναρπαστική μουσική εμπειρία που χρησιμοποιεί τις τεχνολογίες ήχου της Sony. Ανακοινώθηκε σήμερα, ότι οι Duran Duran και το 360 Reality Audio της Sony έχουν συνάψει μια ειδική δημιουργική συνεργασία, η πρώτη του είδους, για να προσφέρουν στους θαυμαστές έναν εντελώς νέο και καθηλωτικό τρόπο να ακούνε τα τραγούδια τους. Η πρώτη κυκλοφορία από αυτήν τη συνεργασία είναι το νέο τους single “Invisible”, ενώ θα ακολουθήσει το άλμπουμ αλλά και ο κατάλογός τους. Επιπλέον, το video clip διαθέτει επίσης μια προσομοιωμένη εμπειρία ήχου 360 Reality όπου οι θαυμαστές μπορούν να βυθιστούν στη μουσική με οποιοδήποτε ζευγάρι ακουστικών. «Ως συγκρότημα, αναζητούσαμε πάντα τη νέα τεχνολογία για έναν τρόπο βελτίωσης του ήχου μας. Το σύστημα Sony 360 φέρνει μια νέα και διαφορετική διάσταση στα κομμάτια.» εξηγεί o Nick Rhodes.

OFFICIAL WEBSITE | INSTAGRAM | TWITTER | FACEBOOK | YOUTUBE

Loading...