Το ηλιοτρόπιο

Γράφει η Kathy Lau 

Κάποτε ήταν ένας νεαρός άντρας που επιθυμούσε να προσφέρει στη γυναίκα των ονείρων του, ένα ξεχωριστό λουλούδι, όχι μόνο για να περιγράψει όσα ένιωθε για εκείνη, αλλά για να σχετιστεί με το λουλούδι κάθε φορά που θα το έβλεπε η ίδια με τον εαυτό της….
Έψαξε παντού, έβρισκε τα πλέον συνηθισμένα που έχουν πάντα τη μεγαλύτερη ζήτηση….
Τα τριαντάφυλλα…..!
Δεν υπήρχε πλέον ανταγωνισμός μεταξύ άλλων…κέρδιζαν επάξια τον τίτλο του ομορφότερου λουλουδιού….
Μεθυστικό άρωμα, βελούδινη υφή τα ροδοπέταλα, ο μίσχος γεμάτος αγκάθια που στην ουσία υποδηλώνει πως όποιος θέλει να οσφρηστει την γοητεία του θα πρέπει να τρυπηθεί έστω και λίγο.. Μικρό το τίμημα. Αλλά και πάλι ήταν κάτι συνηθισμένο….
Απογοητευμένος καθώς οδηγούσε, πλησίαζε μια τεράστια έκταση που καλλιεργούνταν ηλιοτρόπια…
Του έκανε εντύπωση το γεγονός πως δεν είχε ξαναδεί ποτέ ηλιοτρόπια…
Κατέβηκε και πορεύτηκε προς το μέρος τους…Παρατήρησε πως όλα τα ηλιοτρόπια είχαν την ίδια φορά:προς τον ήλιο κοιτούσαν όλα!!!Έμεινε έκθαμβος να απορεί με αυτό τι θαύμα της φύσης….Ένα απλό, όχι εντυπωσιακό λουλούδι εξωτερικά, να έχει προσωπικότητα ισχυρή, η ζωή του να είναι μόνο ο ήλιος, το φως….
Έκοψε ένα τεράστιο ηλιοτρόπιο και μπήκε ξανά στο αμάξι. Το χάζευε σε όλη τη διαδρομή. Το είχε δίπλα ακριβώς από ένα πανέμορφο τριαντάφυλλο! Στεκόταν μέσα στην απλοϊκότητα του δίπλα στο τριαντάφυλλο αριστοκρατικά, με ένα όμορφο ανάστημα που θαρρείς θα ζήλευαν όλα τα λουλούδια….Γιατί δεν είχε τίποτα άλλο πέρα από μια ιδιαιτερότητα: ήταν μοναδικό και ιδιαίτερο κι αυτό φάνταζε στα μάτια του ο κόσμος όλος…Τώρα ήξερε τι έπρεπε να χαρίσει….
Μέσα σε ένα όμορφο βάζο δίπλα στο παράθυρο βρήκε τη δική του ξεχωριστή θέση το ηλιοτρόπιο…
Κοιτώντας προς τον ήλιο ξανά, όπως όταν το πρωτοείδε…
Δίπλα ένα σημείωμα έγραφε:
«Ήθελα να βρω κάτι σπάνιο σαν εσένα….Κάτι που να θυμίζει την ψυχή σου όταν χαμογελάς, κάτι που να με γεμίζει φως όταν σκοτεινιάζω μέσα μου και να στρέφεται το ίδιο προς εσένα που είσαι τόσο φωτεινή, όπως στρέφομαι κι εγώ προς εσένα….
Γιατί όντως το ηλιοτρόπιο βλέπει πάντα προς τον ήλιο, το φως, μου δείχνει πως είσαι έτσι κι εσύ….Όπου κι αν βρεθείς όπως κι αν είσαι θα στραφείς στο φως…Απλή,όμορφη,αφήνοντας το σκοτάδι πίσω σου…
Είναι όμορφο να είσαι ηλιοτρόπιο τελικά και όχι ένα όμορφο απλά τριαντάφυλλο….Γιατί αυτό που σε κρατάει είναι η μοναδικότητα και η σπανιότητα όχι η ομορφιά…..και την μοναδικότητα του δεν την έχει κανένα άλλο λουλούδι…Είσαι το μοναδικό μου ηλιοτρόπιο…»
Και κάπως έτσι το ηλιοτρόπιο έγινε αυτό που τους ένωσε για μια ζωή μέσα στο φως……

Loading...