Παγκόσμια Ημέρα Κατά Του Καρκίνου – Όλη Η Θετική Ενέργεια Των Ανθρώπων Στον Πλανήτη Συσπειρώνεται Σε Μία Λέξη: ΙΑΣΗ

Γράφει ο Χρήστος Πετρίδης

Θα μπορούσε να πει κανείς ότι μία ημέρα σαν τη σημερινή, αυτή της Παγκόσμιας Ημέρας κατά του Καρκίνου, όλη η θετική ενέργεια των ανθρώπων στον πλανήτη για την καταπολέμηση της νόσου συσπειρώνεται σε μία λέξη: ΙΑΣΗ

Ο κύριος αυτός – ο καρκίνος – έχει καταφέρει μόνος του ( ..ή όχι..) να απασχολεί εκατομμύρια ανθρώπους με τον έναν ή άλλο τρόπο, ασθενείς, οικογένειες, μεγάλους, μικρούς, επιστήμονες, γιατρούς, φαρμακοβιομηχανίες, ψυχολόγους αλλά κυρίως την ανθρώπινη Ψυχή που τελικά αποδεικνύεται πως είναι ο κύριος στόχος του. Ο κύριος αυτός με τρικλοποδιές και δόλιες μεθόδους, κάποιες φορές καταφέρνει να ξεγλιστράει και να ξεγελάει τους κυνηγούς του. Το μυστικό του είναι ένα και ολοφάνερο τελικά: Ο Φόβος με τον οποίο θέλει να κυριεύσει τους ανθρώπους ! Φόβος για το αύριο, το μετά, τον πόνο, τη συνέχεια, το μέλλον.

Όταν αυτός ο Φόβος καταπολεμηθεί από τον ίδιο τον ασθενή, τότε αυτός ο μασκαράς κύριος καρκίνος… αποδυναμώνεται. Δεν αντέχει την αισιοδοξία, δεν αντέχει τη δυνατή Ψυχή, δεν αντέχει το χαμόγελο του αντιπάλου του και κυρίως δεν αντέχει να μην τον πιστεύουν !

Ουσιαστικά αυτός ο δειλός κύριος καρκίνος είναι ασθένεια της Ψυχής. Στρατηγική του είναι το μασκάρεμα και το κρυφτό. Του αρέσει να κρύβεται και να κάνει πως κοιμάται και ξαφνικά δρα όπως όταν κάποιος μας τρομάζει στο σκοτάδι. Όταν δεν φοβάσαι το σκοτάδι, δεν τρομάζεις…

Στη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου και με φόρο Τιμής στα εκατομμύρια των ανθρώπων που νικήθηκαν από αυτόν αλλά και στα εκατομμύρια που κατάφεραν να τον ξεγελάσουν και να τον νικήσουν, Οφείλουμε και πρέπει να είμαστε αισιόδοξοι πιστεύοντας πως αυτός ο τιποτένιος, μικροσκοπικός και απεχθής κύριος μέσα από την ενέργεια του Σύμπαντος και της Ανθρωπότητας για την καταπολέμησή του δεν είναι ικανός να νικήσει την Ψυχή!

Ας σταθούμε δίπλα σε όσους παλεύουν με τον Εφιάλτη και ας γίνουμε εμείς η Ελπίδα αλλά και η κινητήρια δύναμη για τη Ψυχή του κάθε ασθενή. Μπορούμε να καταφέρουμε να κάνουμε το έργο του απεχθή κύριου καρκίνου πολύ πιο δύσκολο και τη ζωή ενός Ανθρώπου πολύ πιο όμορφη !

Στους γονείς μου

Πηγή : Likewoman.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Loading...