Ο Bryan Adams αποτρέπει τη δολοφονία φάλαινας στην Καραϊβική

O Καναδός τραγουδιστής /τραγουδοποιός, συγγραφέας και αφοσιωμένος vegan,Βryan Adams προέβη πρόσφατα σε μια πράξη ανιδιοτέλειας και ζέστανε τις καρδιές πολλών ανθρώπων ανά τον κόσμο. Ενώ βρισκόταν στα νερά του Mustique (ένα ιδιωτικό νησί στον Άγιο Βικέντιο και τις Γρεναδίνες της Καραϊβικής) είδε κάποιους κυνηγούς να προσπαθούν να θηρέψουν μια φάλαινα και χωρίς σκέψη πρόταξε τον εαυτό του ανάμεσα στους θηρευτές και στην φάλαινα ώστε να αποτρέψει την δολοφονία της.
Η φάλαινα κολυμπούσε μέσα στη ζώνη συντήρησης 1000 μέτρων που υπάρχει γύρω από το νησί, το οποίο είναι γνωστό μέρος όπου παραθερίζουν πολλές διασημότητες και που ο Brian Adams έχει εκεί ιδιοκτησία.
Αμέσως μετά τη γενναία παρέμβαση του Καναδού αστέρα, έφτασε και η ασφάλεια του Mustiqueη οποία έδωσε εντολή στους κυνηγούς να φύγουν.

Ο Brian Adams είναι ενεργός vegan ακτιβιστής και είναι επίσης συνιδρυτής του Ταμείου για το Περιβάλλον.(SVGEF) μαζί με τον προέδρου του Αγίου Βικέντιου και του Γρεναδινικού.
Πιστεύει ότι στο σύμπλεγμα των νησιών πρέπει να σταματήσει το κυνήγι φαλαινών και να στραφούν στην παρακολούθηση τους, με επίκεντρο τον οικολογικό τουρισμό.

«Ο ρόλος μου είναι να διασφαλίσω ότι προστατεύουμε το περιβάλλον του SVG για το μέλλον, για τα παιδιά μας και τα παιδιά των παιδιών μας», δήλωσε.
«Δεν ενδιαφέρομαι να καταστρέψω τη χώρα», πρόσθεσε. «Θέλω οι άνθρωποι να έρθουν στο SVG και να δουν πόσο όμορφα είναι εδώ.»
«Είναι ένας τόπος ευρύς, όμορφος και σπάνιος, ο οικολογικός τουρισμός θα πρέπει να είναι το επίκεντρο του μέλλοντος, καθώς είναι πολύ πιο βιώσιμο αν το σκεφτεί κανείς. Είναι ένα τρομακτικό θέαμα η φαλαινοθηρία για τους τουρίστες ».

 

Μετάφραση : Χριστίνα Ρώση

Πηγή : Vegan Life 

Loading...