Conception – My Dark Symphony (EP)

        Γράφει ο Αντώνης Τσιγώνιας

Οι Conception δεν είναι από τις πολύ γνωστές μπάντες στο ευρύ κοινό, παρόλα αυτά όμως δεν χρειάζονται ιδιαίτερες συστάσεις σε αυτούς που ασχολούνται σοβαρά με το metal. Iδρύθηκαν στη Νορβηγία το 1989 και δύο χρόνια αργότερα κυκλοφόρησαν το πρώτο τους άλμπουμ με τίτλο «The Last Sunset». Ακολούθησαν άλλα τρία άλμπουμ το «Parallel Minds» το 1993 με πιο power metal προσανατολισμό, το «In Your Multitude» του 1995 και το «Flow» του 1997. Ο χαρισματικός Roy Khan (ο οποίος παρεμπιπτόντως έχει σπουδές στην κλασική μουσική και την όπερα) γίνεται ο βασικός τραγουδιστής των ανερχόμενων τότε power metalers Κamelot, με αποτέλεσμα τη διάλυση της μπάντας το 1998, λίγους μήνες μετά την απουσία τους από τη συναυλία στις 14 Σεπτεμβρίου 1997 στην Αθήνα, που θα συμμετείχαν ως support group στους Stratovarius μαζί με τους Ολλανδούς Elegy.

Την άνοιξη του 2018 οι Conception επανενώθηκαν, κάτι που ενθουσίασε τους φίλους της μπάντας, με τον Roy Khan να έχει αναρρώσει πλήρως από τη δύσκολη μάχη που έδινε για πολλά χρόνια με την κατάθλιψη. Στις 23 Νοεμβρίου κυκλοφόρησαν το πολυαναμενόμενο EP με τίτλο my «Dark Symphony» το οποίο περιέχει 6 κομμάτια, εκ των οποίων ένα ορχηστρικό.
Είναι μία κυκλοφορία που από το πρώτο άκουσμα δίνεται η εντύπωση ότι έχουν δουλευτεί πολύ οι συνθέσεις και σε καμία περίπτωση δεν υπάρχει προχειρότητα και δεν είναι μία (ακόμα) κυκλοφορία για καθαρά οικονομικούς λόγους ή για να παραμένει η μπάντα στο μουσικό προσκήνιο.
Μουσικά το «My Dark Symphony» κινείται στα μονοπάτια του τελευταίου άλμπουμ «Flow»
(που ήταν και το κύκνειο άσμα της μπάντας εκείνη την περίοδο) καθώς είναι λιγότερο βαρύ και δυνατό από τις προηγούμενες δουλειές, με πιο μελωδικούς προσανατολισμούς ενώ ταυτόχρονα είναι πολύ ατμοσφαιρικό και ξεχειλίζει από συναισθήματα. Συνθετικά τα ντραμς ακούγονται όπως πρέπει, τα πλήκτρα συνδυάζονται άψογα με τις όμορφες κιθαριστικές μελωδίες και σε γενικές γραμμές δίνεται η αίσθηση πως όλα τα όργανα δένουν αρμονικά μεταξύ τους. Η φωνή του Roy Khan δίνει για ακόμα μία φορά ρεσιτάλ όπως και σε όλες τις προηγούμενες δουλειές των Conception.
Ένα άλμπουμ που πρέπει να ακούσουν οπωσδήποτε όλοι όσοι αγαπάνε το progressive metal και όχι μόνο, όπως και όλη τη δισκογραφία των νορβηγών.
Μία κυκλοφορία που άξιζε και με το παραπάνω τα 20 χρόνια αναμονής

Band members

Tore Østby – guitars (1989–1998, 2005, 2018–present), keyboards (2018–present)
Roy Khan – lead vocals (1991–1998, 2005, 2018–present)
Ingar Amlien – bass guitar (1990–1998, 2005, 2018–present)
Arve Heimdal – drums (1990–1998, 2005, 2018–present)

Discography

1991 The Last Sunset
1993 Parallel Minds
1995 In Your Multitude
1997 Flow
2018 My Dark Symphony (EP)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Loading...